Τα Ψάρια μας
Οι τσιπούρες, τα λαβράκια και τα φαγκριά που μεγαλώνουμε εδώ στα καταγάλανα νερά της Νότιας Εύβοιας υπό την επίβλεψη ειδικευμένων ιχθυολόγων και κτηνιάτρων, συνιστούν μια πολύτιμη διατροφική πρώτη ύλη με αναμφισβήτητα οφέλη στην υγεία.
Οι τσιπούρες, τα λαβράκια και τα φαγκριά που μεγαλώνουμε εδώ στα καταγάλανα νερά της Νότιας Εύβοιας υπό την επίβλεψη ειδικευμένων ιχθυολόγων και κτηνιάτρων, συνιστούν μια πολύτιμη διατροφική πρώτη ύλη με αναμφισβήτητα οφέλη στην υγεία.
Ψάρι, ένας διατροφικός θησαυρός για την υγεία μας.
Η Μεσογειακή Διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές παγκοσμίως και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μακροβιότητα. Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η χρήση ελαιόλαδου, η κατανάλωση λαχανικών και σιτηρών και φυσικά των ιχθύων.
Τα ψάρια αποτελούν τόσο σημαντική και υγιεινή τροφή που συστήνεται η κατανάλωση τους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Έρευνες που έχουν γίνει σε σχέση με τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριών, δείχνουν πως πρόκειται για τροφή πολύ ευεργετική για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Το ψάρι στη διατροφή μας, ένα από τα βασικά στοιχεία της περίφημης Μεσογειακής Διατροφής.
Τα λαβράκια και οι τσιπούρες μας είναι πλούσια σε πρωτεΐνη ενώ χαμηλά σε λιπαρά. Αποτελούν ιδανική επιλογή για υγιεινή διατροφή και δίαιτες χαμηλών λιπαρών. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, σε ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και ιώδιο, αλλά και σε ιχνοστοιχεία, όπως το λίθιο, το στρόντιο, το βόριο και τέλος στις ανόργανες ουσίες τους, όπως ο σίδηρος.
11111.