Συγγραφέας
Θάνατος/ Zibler

Ο Όννο Χάλας δεν είναι πια νέος, δεν είναι ήρωας ούτε καν ντετέκτιβ. Εξαιτίας μιας παρανόησης αποφασίζει να παίξει τον ρόλο του ιδιωτικού ερευνητή.
Η ελκυστική κόρη ενός Γερμανού συγγραφέα που πέθανε στην Ελλάδα του αναθέτει να ερευνήσει τις ασαφείς συνθήκες γύρω από το θάνατο του πατέρα της και να ανακαλύψει το τελευταίο του χαμένο χειρόγραφο.
Το φθινόπωρο του 2014, ο Όννο Χάλας διεξήγαγε αυτήν την έρευνα ξεκινώντας από την περιοχή του Ρουρ και καταλήγοντας μέσω της Ιταλίας στη νότια Πελοπόννησο. Εκεί, στην περίοδο μιας αναπτυσσόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και του αυξανόμενου αριθμού μεταναστευτικών προσφύγων, βρίσκεται ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ διεθνών κύκλων μαφίας και διεφθαρμένων κρατικών υπηρεσιών.
Ο Όννο ακολουθεί τα ίχνη των εγκληματιών, επίμονα και εμφατικά, με οξυδέρκεια και αντισυμβατικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Δεν καταφέρνει να εκπληρώσει την αρχική του εντολή, γίνεται ο ίδιος θήραμα, απρόσμενος βοηθός σε μια απελευθέρωση, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο τις προσωπικές του ανθρώπινες απώλειες, υλικές και ψυχικές.
Το λεπτό χιούμορ, οι ακριβείς παρατηρήσεις και οι εντυπωσιακές εικόνες δημιουργούν ένα ευαίσθητο και πολύπλευρο κείμενο αναζήτησης και ανεύρεσης.
Το μυθιστόρημα διηγείται με ευαισθησία και χιούμορ την έρευνα για έναν θάνατο, για ένα εξαφανισμένο χειρόγραφο και την ανθρώπινη απώλεια - ένα ευρωπαϊκό οδοιπορικό, βγαλμένο από τα τραύματα της ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εκδοτική Σειρά

Μετάφραση

Τάκης Λεβέντης

ISBN

9789603483533

Επιμέλεια

Πολυτίμη Γκέκα

Σελίδες

262

Τιμή καταλόγου

15,00 €

Τιμή

10,50 €