Διατροφική αξία
Τα λαβράκια και οι τσιπούρες μας είναι πλούσια σε πρωτεΐνη ενώ είναι χαμηλά σε λιπαρά. Αποτελούν ιδανική επιλογή για υγιεινή διατροφή και δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
Πάνω από όλα, είναι σημαντική πηγή για Ωμέγα-3 λιπαρά (EPA and DHA) με τα γνωστά οφέλη τους για την υγεία, όπως: η βελτίωση της λειτουργίας του καρδιαγγειακού, η καλή κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία, η ανάπτυξη νευρώνων, η μείωση των συμπτωμάτων ρευματοειδούς αρθρίτιδας, η μείωση της κατάθλιψης καθώς και η καθυστέρηση του εκφυλισμού των κυττάρων λόγω ηλικίας.
Χρήσιμα συστατικά που μπορείτε να βρείτε στις τσιπούρες και τα λαβράκια μας περιλαμβάνουν: Θειαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Βιταμίνη A, Βιταμίνη C, Ποτάσιο, Ασβέστιο, Φώσφορο, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Φολικό οξύ, Ιώδιο και φυσικά Ωμέγα 3 λιπαρά.