Συγγραφέας
Χριστοφόρου σκυλί

Οκτώ διηγήματα αποτελούν τη συλλογή του Ρένου Χριστοφόρου. Τα περισσότερα σε πρώτο πρόσωπο, υπό μορφή αναμνήσεων που έχουν υποβληθεί στην επεξεργασία του χρόνου, και άλλοτε ως αφήγηση γεγονότων που ίσως συνέβησαν σε ένα σχετικά πρόσφατο παρελθόν.
Παιδικές και εφηβικές εμπειρίες εκτίθενται στον αναγνώστη, διανθισμένες με λογοτεχνικές και φιλοσοφικές αναφορές που βοηθούν στην ερμηνεία των επιλογών που κάνουν οι ήρωες του συγγραφέα. Η ανθρώπινη ψυχή άλλοτε πάσχει και άλλοτε νοσεί, αλλά αυτά είναι φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη φυσικότητα και κατανόηση, κατά την άποψη του συγγραφέα. Κάποιες φορές μια λεπτομέρεια της εικόνας ξετυλίγει μια ολόκληρη ιστορία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο χαρακτήρας του ήρωα κινεί τα γεγονότα.
Ο συγγραφέας κινείται μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, δείχνοντας να κατανοεί εξίσου την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων τους. Με λόγο ζωντανό και περιγραφικό, πλούσιες αλλά όχι φλύαρες εικόνες, τολμηρές παρομοιώσεις και πληθώρα ελκυστικών πληροφοριών, που φανερώνουν εύρος αναζητήσεων και προβληματισμών, ο Ρένος Χριστοφόρου θα μπορούσε να ενταχθεί στο ρεύμα του μαγικού ρεαλισμού, σε μια μεσογειακή του εκδοχή. Φαντασία και πραγματικότητα σε ένα ντουέτο που δεν προδίδει καμία από τις δύο πηγές της έμπνευσης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εκδοτική Σειρά

ISBN

9789603482703

Σελίδες

168

Τιμή καταλόγου

12,00 €

Τιμή

8,40 €